Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Extrémne horúčavy zasiahli do programu mládežníckych súťaží

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Mladších dorastencov a súťažné súboje starších dorastencov posunula Športovo technická komisia Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) na skoršiu dopoludňajšiu hodinu.

Bratislava 11. augusta (TASR) - Vysoké teploty na území Slovenska negatívne zasiahli aj do termínov futbalových zápasov mládežníckych súťaží. Podľa oficiálnej informácie SFZ sa odložili zápasy mladších a starších žiakov, resp. mladších dorastencov a súťažné súboje starších dorastencov posunula Športovo technická komisia Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) na skoršiu dopoludňajšiu hodinu.

Športovo technická komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) oznamuje, že z dôvodu očakávaných extrémne vysokých teplôt, ktoré môžu mať rizikový vplyv na zdravie hráčov, sa odohratie všetkých súťažných stretnutí 2. kola Dôvera 1. ligy starších žiakov U15 / U14 a Dôvera 1. ligy mladších žiakov U13 / U12 skupiny Západ, Stred a Východ vo víkendovom plánovanom termíne ruší a odkladajú sa na neskorší termín. Určenie termínu odohratia 2. kola najvyšších žiackych súťaží je v kompetencii ŠTK/KM príslušných regionálnych futbalových zväzov.

Súťažné stretnutia Dôvera I. LSŽ U15 / U14 FK Spišská Nová Ves - FC VSS Košice a Dôvera I. LMŽ U13 / U12 ŠK Odeva Lipany - MFK Zemplín Michalovce sa odohrajú v už dohodnutých/schválených odložených termínoch. Súťažné stretnutie 1. kola Dôvera 1. LMŽ FK Slovan Levice - ŠK Senec sa prekladá na termín po 23. auguste 2015, pričom nový termín oznámia FK po dohode na ŠTK ZsFZ. Všetky ostatné dohrávky 1. kola Dôvera I. LSŽ U15 / U14 a 1. kola Dôvera I. LMŽ U13 / U12 sa odohrajú v už dohodnutých/schválených termínoch.

ŠTK SFZ ďalej oznamuje, že všetky súťažné stretnutia 2. kola Dôvera 1. ligy mladšieho dorastu U17 / U16 prekladá na termín 8. septembra 2015 (14:00/16:15). Súťažné stretnutie 2. kola I. LMD U17 / U16 FK Senica - FK Dukla Banská Bystrica sa odohrá v pôvodnom termíne, pričom sa FK môžu po dohode a súhlase obidvoch FK dohodnúť na neskoršom začiatku obidvoch stretnutí. Odložené súťažné stretnutia 1. kola I. LMD U17 / U16 FC Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová a FC VSS Košice - FK Senica sa odohrajú v pôvodne dohodnutých termínoch.

"ŠTK SFZ nariaďuje posun začiatkov súťažných stretnutí 2. kola Dôvera 1. ligy staršieho dorastu U19 na 10:00 s výnimkou súťažného stretnutia Partizán Bardejov - MŠK Žilina, ktoré sa odohrá v pôvodnom čase (11:00) a FC Nitra - FK Senica, ktoré sa odohrá v už dohodnutom odloženom termíne," informoval SFZ na oficiálnom webe.