Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK priblíži svoju činnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Stredoškoláci sa v stredu 7. februára v popoludňajších hodinách dozvedia nielen zaujímavosti o škole, ale aj o možnostiach ich prijatia na štúdium.

Bratislava 6. februára (TASR) – Záujemcovia o štúdium na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského (UK) v Bratislave sa budú môcť počas Dňa otvorených dverí dozvedieť viac informácií o štúdiu na jednotlivých katedrách. Stredoškoláci sa v stredu 7. februára v popoludňajších hodinách dozvedia nielen zaujímavosti o škole, ale aj o možnostiach ich prijatia na štúdium.

"Súčasťou programu budú prednášky, prehliadky laboratórií aj diskusie s absolventmi fakulty," priblížila pre TASR Anna Komová z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK. Záujemcovia sa podľa jej slov dozvedia i zaujímavosti, medzi ktoré patrí informácia, že zamestnanci fakulty modelovali a simulovali matematickou metódou bubliny v krátkych sekvenciách v animovanom filme Shrek II, či to, že jedna z planét je pomenovaná po dekanovi Jánovi Boďovi.

Komová podotkla, že študovať tento druh odborov by mali ľudia, ktorí majú kladný vzťah k matematike, fyzike a informatike. "Neznamená to však, že žiak musí mať na strednej škole z týchto predmetov samé jednotky. Známky veľakrát nehovoria o študentovi všetko," povedala Komová. Zároveň doplnila, že dopyt po absolventoch tejto fakulty presahuje ich počty.

Fakulta matematiky, fyziky a informatiky organizuje dva termíny Dní otvorených dverí. Zimný je určený najmä maturantom a uskutoční sa v stredu. Letný termín (6. júna) je najmä pre stredoškolákov z nižších ročníkov.