Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Farmári z protestov začnú zbierať podpisy na registráciu strany

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR vznik strany považuje za dôkaz, že skutočným cieľom farmárskych protestov bol vstup ich predstaviteľov do politiky.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Nespokojní farmári z protestov začnú od septembra zbierať podpisy na registráciu strany s názvom Máme toho dosť! Zamerať by sa mala na agroproblematiku, ochranu životného prostredia a ďalšie témy s dôrazom na boj proti korupcii. TASR o tom informoval mediálny zástupca Iniciatívy poľnohospodárov Zsolt Király.

"Sme otvorení spolupráci so všetkými iniciatívami, ktoré v poslednom období prejavovali nevôľu s týmto systémom, ktorý panuje na Slovensku. O podrobných plánoch a našich chystaných krokoch sa vyjadríme začiatkom septembra na samostatnej tlačovej konferencii," priblížil jeden z členov prípravného výboru vznikajúcej strany Jaroslav Jánoš. Ďalšími členmi sú František Oravec a Patrik Magdoško.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR vznik strany považuje za dôkaz, že skutočným cieľom farmárskych protestov bol vstup ich predstaviteľov do politiky. "MPRV rešpektuje ústavné právo ktoréhokoľvek občana SR angažovať sa politicky, ale dôrazne odmieta zneužívanie občianskych aktivít na osobné politické ciele," vyhlásil rezort začiatkom augusta v reakcii na medializované informácie o založení strany.