Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

M. Fecko: Vládny program je nepreskúmateľný a nejednoznačný

Na archívnej snímke Martin Fecko Foto: TASR/Martin Baumann

V rozprave k Programovému vyhláseniu vlády dnes vystúpilo ďalších 15 opozičných poslancov.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Programové vyhlásenie vlády (PVV) je nepreskúmateľné, nejednoznačné a nedá sa z neho urobiť odpočet splnených a nesplnených sľubov. Takto vidí vládny program opozičný poslanec Martin Fecko (OĽaNO-NOVA), ktorý PVV hodnotil v závere tretieho rokovacieho dňa druhej schôdze parlamentu.

"Sú tam slová ako 'pokúsime sa', 'prehodnotíme', 'prispôsobíme', či 'budeme venovať pozornosť'. To nevzbudzuje veľkú dôveru, že sa to aj urobí," povedal Fecko. V podobnom duchu hodnotili vládny program koalície Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť aj ďalší opoziční poslanci.

V rozprave k Programovému vyhláseniu vlády dnes vystúpilo ďalších 15 opozičných poslancov, do debaty sa zapojil aj minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD). Do diskusie je ešte písomne prihlásených 16 rečníkov, následne bude možnosť prihlásiť sa ústne.

Po tom, ako sa k PVV vyjadria všetci členovia snemovne, ktorí majú záujem, bude nasledovať hlasovanie. Nová vláda potrebuje od parlamentu získať dôveru, ktorú musí vysloviť minimálne 76 zákonodarcov. Štvorkoalícia sa v parlamente môže oprieť o 81 poslancov.