Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PREMIÉR: Figeľ potvrdil, že ak bude KDH vo vláde, navozí sem migrantov

Na archívnej snímke predseda vlády SR Robert Fico Foto: TASR - Oliver Ondráš

Figeľ dnes pred novinármi odmietol rétoriku predstaviteľov Smeru-SD, že ak tu po voľbách bude vládnuť pravica, navozí na Slovensko tisíce migrantov.

Bratislava 18. februára (TASR) - Predseda KDH Ján Figeľ dnes svojimi vyjadreniami potvrdil, že ak by boli kresťanskí demokrati v budúcej vláde, navozia moslimských migrantov na územie Slovenska. Vyhlásil to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na kritiku KDH k politike Smeru-SD súvisiacej s migračnou krízou.

"Je pritom úplne jedno, či to urobia na základe povinných kvót, alebo dobrovoľne. Môžem len zopakovať, že my nikdy nebudeme súhlasiť s umiestnením moslimských migrantov v našej krajine, a to nielen na základe kvót, ale ani na dobrovoľnej báze," reagoval Fico.

Figeľ dnes pred novinármi odmietol rétoriku predstaviteľov Smeru-SD, že ak tu po voľbách bude vládnuť pravica, navozí na Slovensko tisíce migrantov. "Nie, nenavozíme migrantov, ale zdôrazňujeme solidaritu na dobrovoľnej báze. Ak nebudeme mať cit pre tých, ktorí sú likvidovaní na životoch, hovoriť o charaktere národa sa bez výkričníka nedá," podotkol.

Figeľ pripomenul, že kvóty na prerozdelenie migrantov opakovane odmietla v NR SR aj pravica. "Migrantov treba preveriť, aby sa oddelili skutoční utečenci od ekonomických migrantov. Tí druhí musia byť bezodkladne vrátení. Je tiež potrebné zastaviť prílev, Európa nemôže byť v rukách počasia. Musí konať tak, aby zastavila či oslabila intenzitu konfliktu na Blízkom Východe," uzavrel šéf KDH.