Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Buď krízu zvládnu štandardné politické strany, alebo prídu blázni

Robert Fico Foto: TASR

V Národnej rade (NR) SR to dnes vyhlásil premiér Robert Fico v rámci pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok.

Bratislava 16. mája (TASR) - Buď krízu zvládnu štandardné politické strany v širokom dialógu so sociálnymi partnermi, alebo prídu politickí blázni a poloblázni. A to je koniec Slovenskej republiky. V Národnej rade (NR) SR to dnes vyhlásil premiér Robert Fico v rámci pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok.

Slovensko sa tak musí podľa Fica rozhodnúť, akou cestou pôjde. "Ja som za to, aby to boli štandardné strany, sociálny dialóg, a nie blázni a poloblázni," dodal.

Predseda vlády SR reagoval v pléne na otázku poslanca vládneho Smeru-SD Róberta Puciho o tom, aké prorastové opatrenia realizuje vláda pre rast slovenskej ekonomiky.

Konštatoval, že vláda si vybrala dobre a zvolila dobrú cestu. Lebo aj napriek tomu, že zmenila Zákonník práce či zvýšila dane pre firmy z 19 na 23 %, ostalo Slovensko krajinou, ktorá má vyšší hospodársky rast.

"A krajiny, ktoré liberalizovali Zákonníky práce, robili opatrenia, ktoré tu boli dávané do snáď božského svetla, tak tie majú dnes problémy s poklesom hospodárskeho rastu a s podstatne dynamickejším nárastom nezamestnanosti, ako to je na Slovensku," uviedol premiér.