Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Fico sa má pred summitom EÚ stretnúť s von der Leyenovou a Šefčovičom

Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas prvého rokovania novej vlády Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS 25. októbra 2023 v Bratislave. Foto: TASR- Martin Baumann

Podľa zdrojov zo Šefčovičovej kancelárie k stretnutiu novozvoleného slovenského premiéra so šéfkou eurokomisie má dôjsť na žiadosť slovenskej strany.

Brusel 26. októbra (TASR) - Predseda slovenskej vlády Robert Fico sa má vo štvrtok podľa zdrojov TASR ešte pred oficiálnym otvorením dvojdňového summitu lídrov EÚ stretnúť s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou a s podpredsedom EK Marošom Šefčovičom. Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

Podľa zdrojov zo Šefčovičovej kancelárie k stretnutiu novozvoleného slovenského premiéra so šéfkou eurokomisie má dôjsť na žiadosť slovenskej strany. Stretnutie so Šefčovičom je naplánované v Berlaymonte, sídle Európskej komisie, a s von der Leyenovou v budove Európskej rady, kde sa budú konať aj rokovania lídrov EÚ.

Na dvojdňovovom summite, ktorý sa začne vo štvrtok popoludní v Bruseli, budú šéfovia štátov a vlád členských krajín EÚ diskutovať o konflikte v Gaze, pomoci Ukrajine či migrácii.