Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. Fico sa dnes stretne s prezidentom, ten ho poverí zostavením vlády

Slovenský premiér Robert Fico. Foto: TASR/AP

Premiér avizoval, že verejnosti predstaví svoj postoj a víziu po rokovaní.

Brusel/Bratislava 8. marca (TASR) - Slovensko potrebuje v najbližších mesiacoch podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) predovšetkým zmysluplnú a stabilnú vládu. Uviedol to dnes po skončení mimoriadneho summitu v Bruseli.

Fica dnes čaká ako posledného z lídrov politických strán, ktoré sa po sobotňajších (5.3.) voľbách dostali do parlamentu, stretnutie s prezidentom Andrejom Kiskom.

SaS, OĽaNO-NOVA, Sme rodina-Boris Kollár, Most-Híd aj #Sieť odmietli prípadnú vládu so Smerom-SD. SNS avizovala, že sa rokovaní zúčastní. "Predstavte si, že by sa tak správal každý, ako sa správajú niektorí politici na Slovensku. Jedno vyhlásenie za druhým, klebety, teoretické úvahy," poznamenal Fico na margo ich vyjadrení, pričom na ne odmietol reagovať.



Avizoval, že on má v hlave jasno, pričom verejnosti predstaví svoj postoj a víziu až po rokovaní s prezidentom, ktorý už deklaroval, že Fica ako víťaza volieb poverí zostavením nového kabinetu. Premiér rovnako nechcel komentovať motívy ľudí, pre ktoré sa rozhodli pre konkrétnu stranu. "Rešpektujem aj rozhodnutie voliča, ktorý mohol povedať, že zvolím tohto – aspoň bude sranda," konštatoval.

Poukázal na to, že predstavitelia predmetných strán boli spolu iba niekoľko minút, počas ktorých sa ale stihli niekoľkokrát pohádať. "Neviem, či si Slovensko môže dovoliť takýto luxus," uviedol Fico.