Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

R. FICO: Smer-SD nemá pred voľbami s kým viesť programový konflikt

Robert Fico, archívne foto Foto: TASR - Oliver Ondráš

Premiér poukázal na to, že predmetom predvolebnej kampane nie je nezamestnanosť, ekonomický rast, fiškálna konsolidácia, inflácia.

Bratislava 12. februára (TASR) – Volebné bilbordy opozície podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica dokazujú, v akej programovej chudobe a pokrytectve funguje ich svet.

"Štát pre ľudí, funkčný štát, bezpečný štát. Títo pravičiari nám vždy hovorili, že štát má odchádzať zo scény, všetko má byť deregulované a všetko riadiť trh. Zrazu bez akéhokoľvek problému si dávajú vlastné volebné heslá "štát" a hovoria o jeho význame,“ poznamenal na dnešnej medzinárodnej konferencii "Sociálna demokracia v 21. storočí - bez škrtov a bližšie k ľuďom", ktorú v Bratislave zorganizoval Inštitút ASA.

Ako poznamenal Fico, jeho strana sa ani nemá pred marcovými parlamentnými voľbami s kým porozprávať o programových otázkach a viesť programový konflikt. Poukázal na to, že predmetom predvolebnej kampane nie je nezamestnanosť, ekonomický rast, fiškálna konsolidácia, inflácia. "Tieto témy prakticky vôbec neexistujú, čo je veľmi zvláštne," dodal.

Na sobotňajšej (13.2.) programovej konferencii v Banskej Bystrici chce Smer-SD oznámiť, že jeho cieľom, ak bude súčasťou vlády, je ďalšie prehlbovanie sociálneho štátu. V rokoch 2016 až 2020 by chcel posunúť životnú úroveň na Slovensku, ešte výraznejšie posilniť prvky sociálneho štátu a zvýšiť životnú úroveň na Slovensku na 85 percent priemeru EÚ.