Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Fico vysvetľuje, colu som pil počas volebnej noci ako zdroj kofeínu

Oslava víťazstva SMERu-SD Foto: TASR

"Keďže nepijem kávu, nerobí mi dobre, jediný zdroj kofeínu je pre mňa Coca Cola," skonštatoval Fico.

Bratislava 17. marca (TASR) – Vysvetlenie, prečo pil predseda Smeru – SD Robert Fico počas volebnej noci Coca Colu, je fakt, že nepije kávu. Namiesto nej mu tak bola zdrojom kofeínu práve Cola. Fico to uviedol v dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy, kde sa stretol s oponentom, predsedom KDH Jánom Figeľom.

"Keďže nepijem kávu, nerobí mi dobre, jediný zdroj kofeínu je pre mňa Coca Cola," skonštatoval Fico. Je to podľa neho jediné skutočné vysvetlenie, prečo siahol po tomto nápoji počas volebnej noci. "Nebolo za tým nič iné," dodal Fico.

Odmietol tak akékoľvek úvahy o tom, že by malo byť jeho pitie Coly akousi narážkou na spis Gorila. Práve podľa dokumentu Gorila totiž Fico osobne navštívil konšpiračný byt na Vazovovej ulici, kde sa mal stretnúť so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom a po príchode si vypýtal na pitie Colu.

Fico zároveň dodal, že jeho vláda nebude klásť žiadne prekážky pri vyšetrovaní kauzy Gorila. Sledovať, či sa tak bude naozaj diať, sa chystá podľa Figeľa aj jeho strana KDH. "A verejnosť ju bude isto sledovať tiež, tak ako aj ostatné kauzy," podotkol Figeľ. Téma boja proti korupcii musí byť totiž podľa Figeľa teraz dominantná. "Je potrebná pre celkové ozdravenie pomerov na Slovensku," dodal Figeľ. Je tak podľa neho nutné, aby sa nič nezametalo pod koberec.