Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Fico ako jediný verí, že zákonník nemá vplyv na nezamestnanosť

Robert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Myslí si to šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Bratislava 4. februára (TASR) - Súčasný premiér Robert Fico (Smer-SD) je zrejme jediným predsedom vlády v širokom okolí, ktorý sa tvári, že nárast nezamestnanosti nesúvisí napríklad aj so zmenami v zákonníku práce. Vyhlásil to dnes na brífingu šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo, podľa ktorého takéto želania môžu ostať len v rovine "zbožných prianí".

"Keby sme išli na ekonomickú univerzitu a poviete, že nepružný zákonník práce nespôsobí nárast nezamestnanosti, obávam sa, že v slušnej škole ani skúšku neurobíte. A ja mám premiéra, ktorý toto tvrdí verejne miliónom ľudí," podotkol.

Poslanci opozičnej SDKÚ-DS dnes pritom poukazovali najmä na zmeny, ktoré ovplyvnia čistý príjem dohodárov a živnostníkov. Napríklad dohodár, ktorý vlani zarobil 300 eur, by mal podľa nich v tomto roku mesačne zarobiť v čistom o 40 eur menej.

S takýmto prístupom ku konsolidácii podľa Ľudovíta Kaníka (SDKÚ-DS) premiér pripomína správanie Jánošíka naopak. "Chudobným berie, aby mohol bohatým dávať," myslí si opozičný poslanec, podľa ktorého súčasná vláda neprináša Slovensku nič okrem nezamestnanosti.