Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Fico:Cítim rozmanitosť v koalícii, je to jediná zmysluplná alternatíva

Na archívnej snímke expremiér Robert Fico. Foto: TASR Martin Baumann

Fico vyhlásil, že za kľúčové považuje programové vyhlásenie vlády, pri napĺňaní ktorého má Peter Pellegrini jeho plnú podporu.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Predseda koaličného Smeru-SD a expremiér Robert Fico vníma rozmanitosť programov a priorít koaličných strán. Súčasnú vládnu trojku však považuje za jedinú zmysluplnú alternatívu. Uviedol to v reakcii na slová šéfa SNS Andreja Danka, ktorý sa momentálne v koalícii necíti komfortne a chce preto hovoriť s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD).




"Za kľúčové považujem programové vyhlásenie vlády, pri napĺňaní ktorého má Peter Pellegrini moju plnú podporu i celého vedenia strany," dodal Fico.

Danko po rokovaní straníckeho predsedníctva vyhlásil, že vo štvrtok (19.4.) o 15.00 h chcú národniari hovoriť s premiérom Pellegrinim a vyjasniť si postoje k otázkam, ktoré prináša vládnutie. Danko sa nechce dozvedať o odchodoch ministrov či vysokých funkcionárov z médií. Necíti sa v koalícii takto komfortne. Neotvára však koaličnú dohodu. Do budúcna to ale nevylúčil, ak to bude nevyhnutné.

Pellegriniho označil Danko za neznámeho pre SNS z pohľadu postojov a chce s ním hovoriť napríklad o zahraničnej politike, otázke migrácie a kvót. "Je tých tém strašne veľa, ktoré by mohli dospieť k tomu, že by komunikácia SNS s pánom Pellegrinim bola komplikovaná. Potrebujeme sa cítiť komfortne v tejto vláde. Sú témy, ktoré nám pán Pellegrini musí zodpovedať, pokiaľ máme mať voči nemu dôveru," povedal Danko.

Tretia koaličná strana Most-Híd v reakcii uviedla, že nezdieľa názory SNS, ktoré prezentoval jej predseda Andrej Danko. "Nevnímame žiadne posuny vládnej koalície v zásadných politických otázkach," uviedla strana vo svojom stanovisku.

Bugárovci tvrdia, že ak by takýto pocit nadobudli, budú to riešiť ako doteraz vo vnútri koalície. "Pre nás platí programové vyhlásenie vlády, ktoré je v zahraničnej politike jednoznačné," vyhlásila strana, podľa ktorej sa koalícia musí v prvom rade sústrediť na dôležité a vážne úlohy stojace pred Slovenskom. "A tomu určite nepomáha riešenie problémov a prípadných nezhôd pred médiami a verejnosťou," uzavrela strana.