Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

J.FIGEĽ: Ak je u nás teroristická hrozba, tak sú to väzni z Guantánama

Ján Figeľ, archívne foto Foto: TASR/Michal Svitok

Na margo blížiacich sa parlamentných volieb Figeľ uviedol, že vidí ponuku v alternatíve stabilnej a zodpovednej vlády v centre s KDH.

Bratislava 10. januára (TASR) - Ak niekto na Slovensku reprezentuje teroristickú hrozbu, sú to väzni z Guantánama, ktorých na Slovensko transportovala vláda Roberta Fica (Smer-SD) za vstupenku do Bieleho domu. V dnešnej relácii TA3 V politike to povedal líder KDH Ján Figeľ, podľa ktorého vláda na migračnú vlnu a bezpečnostné hrozby reaguje skôr predvolebne.

"To, ako Robert Fico za šesť dní štyrikrát reagoval na udalosti v iných štátoch, hovorí o prekrývaní našich problémov. Keby mal štyri tlačovky k zdravotníctvu, tak by som možno zatlieskal," priznal Figeľ. Navyše to, že bol vykradnutý byt predsedu NR SR Petra Pellegriniho (Smer-SD), "ústavného činiteľa číslo dva, ktorý je chránený, je hanba a výsmech bezpečnostnej politiky vlády".

Na margo blížiacich sa parlamentných volieb Figeľ uviedol, že vidí ponuku v alternatíve stabilnej a zodpovednej vlády v centre s KDH. Za blízkych partnerov označil Most-Híd a #Sieť. Napriek tomu, že sa tieto tri strany na predvolebnej spolupráci nedohodli, Figeľ tvrdí, že KDH je akcieschopné. "Voľby budú o tom, aké bude Slovensko, či bude pokračovať línia populizmu a zadlžovania národa. Musíme presviedčať ľudí, že tvorivé Slovensko je lepšia cesta ako konzumné Slovensko," zdôraznil.

V súvislosti so sociálnymi balíčkami Figeľ zopakoval, že pri niektorých opatreniach Smer-SD opisoval od KDH a aj preto by ich nezrušili, ale opravili. Opravil by napríklad vlaky zadarmo. "Ani za komunizmu neboli vlaky zadarmo," povedal s tým, že toto opatrenie treba urobiť adresnejšie a spravodlivejšie.

Za najväčšie potvrdenie zlyhania vlády v zdravotníctve označil Figeľ poruchu kúrenia v bratislavskej nemocnici. "Hovorí sa tu o platoch sestier či korupcii v zdravotníctve. Ale kde je pacient? Malo by sa to otočiť, on by mal byť v strede záujmu," dodal.