Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Figeľ výsledok exit pollu komentovať nechcel, želá si lepší výsledok

Na snímke predseda KDH Ján Figeľ s manželkou Máriou a vnučkou vhadzujú obálky s hlasovacími lístkami do volebnej urny vo volebnej miestnosti v Základnej škole na ulici Za kasárňou v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto v Bratislave v sobotu 5. marca 2016. Foto: TASR/Vladimír Benko

Podľa exit pollu sa víťazom volieb stala strana Smer-SD so ziskom 27,3 percenta hlasov.

Bratislava 5. marca (TASR) - Líder KDH Ján Figeľ výsledok exit pollu, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra Focus, komentovať nechce. Ako však uviedol na tlačovej konferencii, želá si, aby KDH malo viac ako päť percent, ktoré ukázal prieskum.

"Ľudia si vyberajú, majú svoje očakávania, postoje, a to prejavujú vo voľbách. Vždy je to výsledok aj nastavenia spoločnosti. Vyzerá to na politickú zmenu na Slovensku a oveľa pestrejší parlament. Pre nás je to výzva zaujať stanovisko, keď budú výsledky zo Štatistického úradu SR, ale som presvedčený, že na Slovensku sa končí obdobie vlády jednej strany," povedal.

Podľa exit pollu sa víťazom volieb stala strana Smer-SD so ziskom 27,3 percenta hlasov. Na druhom mieste skončila SaS s 13,3 percentami, prvú trojku uzatvára OĽaNO-NOVA s 11,2 percentami.



Do parlamentu by sa podľa tohto prieskumu dostala aj SNS s 8 percentami, Most-Híd so 7,3 percentami, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko so 6,8 percentami, #Sieť so 6,7 percentami, Sme Rodina - Boris Kollár s 5,9 percentami a KDH s presne 5 percentami.

Ak by voľby dopadli takto, Smer-SD by v Národnej rade (NR) SR obsadil 45 kresiel, SaS 22 kresiel, OĽaNO-NOVA 18 kresiel, SNS 13 kresiel, Most-Híd 12 kresiel, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko 11 kresiel a #Sieť po 11 kresiel, Sme Rodina - Boris Kollár 10 kresiel a KDH 8 kresiel.

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE