Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

FIIT STU neporušila podmienky týkajúce sa doktorandských programov

Na snímke budova Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) STU v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ešte v lete 2022 sa diskutovalo o tom, že FIIT STU výkonná rada Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo (SAAVŠ) pozastavuje rozhodnutím študijné programy.

Bratislava 27. júna (TASR) - Fakulta informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) neporušila žiadne podmienky, ktoré mali viesť k pozastaveniu doktorandských študijných programov. TASR o tom informovali v utorok z FIIT STU.

Ešte v lete 2022 sa diskutovalo o tom, že FIIT STU výkonná rada Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo (SAAVŠ) pozastavuje rozhodnutím študijné programy. Rozhodnutie sa malo týkať doktorandského štúdia, konkrétne študijných programov aplikovaná informatika a inteligentné informačné systémy v dennej i externej forme.

"FIIT STU po celú dobu ubezpečovala ako svojich študentov, tak aj verejnosť, že vzdelávanie pokračuje bez zmeny, pričom informácie o pozastavení doktorandského štúdia označovala za nepravdivé. Doručené rozhodnutie nikdy nemohlo nadobudnúť právoplatnosť a účinnosť, keďže boli všetky študijné programy v súlade s platnými štandardami a legislatívnymi podmienkami," uviedli z fakulty. Aj na základe toho FIIT STU podnikla právne kroky voči nezákonnosti vydaného rozhodnutia výkonnou radou SAAVŠ.

Fakulta konštatuje, že jej tvrdenia sa ukázali ako pravdivé, čo bolo potvrdené rozhodnutím komisie SAAVŠ pre posudzovanie námietok a následne potvrdené uznesením výkonnej rady SAAVŠ z 15. júna. Tá konštatovala, že vysoká škola 10. augusta 2022 doručila informáciu o zosúladení jej vnútorného systému so štandardmi pre vnútorný systém a splnila zákonnú podmienku pre akreditáciu jednotlivých študijných programov. "Konanie voči vysokej škole je tak nevykonateľné," dodali z FIIT STU.