Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

FLAŠÍKOVÁ BEŇOVÁ: Nesmieme sa nechať ovládnuť strachom

Monika Flašíková-Beňová Foto: TASR/Štefan Puškáš

Flašíková Beňová je presvedčená, že aj ranné udalosti v Bruseli sú dôkazom, že sa extrémisti nezastavia pred ničím a je potrebné s nimi oveľa účinnejšie bojovať.

Bratislava 22. marca (TASR) – Terorizmus v "hlavnom meste Európy" je opakovaným útokom na všetkých, na celú Európsku úniu a na jej občanov. V súvislosti s bombovými útokmi v Bruseli to uviedla slovenská poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Monika Flašíková Beňová.

Vo svojom vyhlásení vyjadrila sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí dnešných útokov. Flašíková Beňová je presvedčená, že aj ranné udalosti v Bruseli sú dôkazom, že sa extrémisti nezastavia pred ničím a je potrebné s nimi oveľa účinnejšie bojovať.

Zdôraznila zároveň, že verejnosť nesmie ovládnuť strach. "Ani ten, ktorý sa v nás snažia zasiať islamskí radikáli, no už vôbec nie ten v podobe stále častejšie sa objavujúcich xenofóbnych postojov," vyhlásila europoslankyňa. "Zlu a nenávisti, ktoré extrémizmus v akejkoľvek svojej podobe predstavuje, sa vieme postaviť len spoločne. Odporné násilie, radikalizmus a fanatizmus nás potom nikdy neporazia," zdôraznila.

Europoslankyňa Monika Flašíková Beňová plánovala dnes letieť na Slovensko, pre výbuchy však musela zostať v Bruseli. Informovala o tom na sociálnej sieti.

„Dnes som chcela letieť domov. Letom o 10.10 h. Musela som ešte ostať tu. V Bruseli. Vybuchla odletová hala. Nateraz nevládzem a ani neviem napísať viac,“ uviedla na sociálnej sieti.

Sledujte s nami, čo sa práve TERAZ deje v Bruseli: ONLINE: Bruselským letiskom aj metrom otriasli výbuchy, hlásia mŕtvych


Hlavným mestom Belgicka dnes otriaslo niekoľko výbuchov. Zasiahli stanicu metra Maelbeek v centre Bruselu, ktorá sa nachádza neďaleko štvrte, kde sú sústredené európske inštitúcie, a taktiež bruselské letisko Zaventem.
Na udalosti v Bruseli zareagovali aj osobnosti: Slovenskí politici o výbuchoch v Bruseli: Takto reagujú na udalosti

Belgická vláda v reakcii po udalostiach na letisku zvýšila stupeň ohrozenia teroristickými útokmi na najvyšší, teda štvrtý.