Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 31. máj 2024Meniny má Petronela a Petrana
< sekcia Slovensko

Fond na podporu športu schválil príspevok piatim projektom

Ilustračné foto Foto: TASR - Ján Krošlák

Financie budú smerovať aj na modernizáciu Národného tenisového centra v Bratislave vo výške viac ako 807.650 eur.

Bratislava 11. júna (TASR) - Správna rada Fondu na podporu športu (FnPŠ) počas svojho posledného zasadnutia schválila príspevok piatim projektom športovej infraštruktúry národného významu. Informuje o tom na svojom webe FnPŠ.

"Členovia správnej rady fondu schválili poskytnutie príspevku, po predložení všetkých potrebných podkladov, na päť projektov," uvádza sa na webe FnPŠ. Prvým projektom je výstavba štadióna Futbal Tatran Aréna v Prešove vo výške viac ako 4,8 milióna eur. Podporená bude aj modernizácia Národného biatlonového centra Osrblie sumou viac ako 615.442 eur či modernizácia Plavárne Pasienky v Bratislave sumou 981.015 eur.

Financie budú smerovať aj na modernizáciu Národného tenisového centra v Bratislave vo výške viac ako 807.650 eur. Príspevok pôjde aj na výstavbu Univerzitného športového centra Ekonomickej univerzity v Bratislave. Na tento zámer je vyčlenených 970.000 eur.

Správna rada FnPŠ rozhodla aj o tom, že pôvodná suma alokovaná na výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku v rámci programu Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry (INFRA 3) sa zvýši o 15,4 milióna eur. Celková suma na tento zámer tak bude vo výške 33 miliónov eur.

Zástupcovia správnej rady diskutovali aj o stave hodnotenia predložených žiadostí v rámci výzvy INFRA 3 odbornou komisiou. Na najbližšom zasadnutí správnej rady by mohol vzniknúť zoznam schválených žiadostí.