Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Slovensko

Fond na podporu umenia zverejnil prvú výzvu na rok 2021

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Žiadatelia v nej môžu žiadať o dotácie na činnosť nezávislých galérií, kultúrnych centier či publikačnú činnosť.

Bratislava 5. novembra (TASR) – Fond na podporu umenia (FPU) zverejnil prvú výzvu na rok 2021. Oprávnení žiadatelia v nej môžu žiadať o dotácie na činnosť nezávislých galérií, kultúrnych centier či publikačnú činnosť, výzva je tiež určená na aktivity v oblasti odbornej, výskumnej a vzdelávacej činnosti, rovnako tak na činnosť knižníc.

V prípade podpory vizuálneho umenia, organizácie podujatí a vydávania časopisov možno žiadosť o grant predložiť do 23. novembra, na aktivity spojené s oblasťou dokumentácie, výskumu a edukácie a projekty infraštruktúry knižníc je termín do 7. decembra. Detaily sú zverejnené na webe FPU.

V rámci štruktúry podpornej činnosti na rok 2021 sú priority Ministerstva kultúry (MK) SR zamerané na Rok slovenského dizajnu, výročia významných slovenských spisovateľov Pavla Országha Hviezdoslava a Boženy Slančíkovej-Timravy a tiež oblasť múzejníctva. V prípade priorít podpory stanovenej radou FPU ide o inovatívne formy práce s publikom v oblasti súčasného umenia, modernizáciu knižníc, edukáciu v oblasti kultúrno-kreatívneho priemyslu a prepájanie hudobného umenia so vzdelávaním v tejto oblasti.