Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

FOTOVÝBER: Rok 2015 objektívmi našich fotografov

Foto: Teraz.sk

Pozrite si výber najlepších fotografií roku 2015 zachytených objektívmi fotografov TASR.

Bratislava 3. januára (TASR/Teraz.sk) - Teraz.sk prináša výber fotografií roku 2015 zachytených objektívmi fotografov Tlačovej agentúry Slovenskej republiky.

Na snímke v popredí Marek Hamšík (Slovensko) míňa loptu nožničkami a vpravo Marek Suchý (Česko) v prípravnom medzištátnom futbalovom zápase Slovensko - Česká republika v Žiline v utorok 31. marca 2015
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Viac ako 60 fotografií nájdete v našej galérii.


Občianske združenie Ateliér fantázie sa už niekoľko rokov úspešne venuje deťom. Učí ich fotografovať a rozvíja ich fotografické cítenie počas celého roka. Od 20. júla 2015 zorganizovalo o.z. už trinásty ročník letného tábora v Modre - Harmónii pre deti vo veku od 8 do 15 rokov. Profesionálni foografi ich hravou formou učia fotograficky vidieť, ovládať fotoaparát a oboznamujú ich s viacerými fotografickými žánrami. Okrem fotografovania sa venujú plávaniu, turistike a nechýba ani opekanie. Na snímke deti v bazéne sa zdokonaľujú vo fotografovaní pod vodou.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na snímke prezident SZĽH Igor Nemeček počas brífingu s novinármi v Bratislave 12. januára 2015 po tom, čo Švajčiarska hokejová federácia oznámila stiahnutie kandidatúry na usporiadanie svetového šampionátu v roku 2019. Jediným kandidátom na organizovanie MS 2019 tak zostalo Slovensko. Švajčiari však prejavili záujem o šampionát 2020. Informáciu priniesol oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Pod Tatrami sa v ére samostatnosti uskutočnil svetový šampionát doposiaľ jediný raz. V roku 2011 hostili hokejovú elitu Bratislava a Košice. Hlavné mesto SR zažilo atmosféru MS aj v rokoch 1959 a 1992, keď podujatie v rámci Československa spoluorganizovalo spoločne s Prahou.
Foto: TASR/Martin Baumann


Zoologická záhrada sa zapojila do realizácie programu pre ukrajinské deti z oblasti Luhanska a Donecka, ktoré sú na Slovensku na pozvanie predsedu parlamentu Petra Pellegriniho. Bratislavskú ZOO navštívi 95 detí z postihnutých oblastí. Bratislava, 26. marca 2015
Foto: TASR/Martin Baumann


Počas týchto dní prežívajú Slováci vysoké teploty na celom území republiky. Podľa predpovede meteorológov počas nasledujúcich dní má teplota vystúpiť až na 35 stupňov Celzia. Na snímke sa chlapec osviežuje vo fontáne na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave 3. júla 2015.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Zimné sčítanie netopierov na území Národného parku (NP) Slovenský kras pravidelne prevádzajú od roku 1991. Nachádza sa tu takmer 1000 jaskýň a priepastí, čo zaraďuje Slovenský kras medzi najvýznamnejšie zimoviská netopierov na Slovensku. Zaznamenali tu výskyt 20 druhov netopierov, čo je najviac druhov v rámci jedného územného celku na území republiky. Všetky snímky sú z krasovej planiny Horný vrch, kde okrem jaskýň a priepastí monitorujú aj opustené staré banské diela. Na snímke odborník chiropterológ Štefan Matis zo Správy NP Slovenský kras, vľavo netopier podkovár malý. Horný vrch v Slovenskom krase, 10. februára 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke slovenský daviscupový reprezentant Martin Kližan odvracia loptičku Poliakovi Michalovi Przysieznemu v úvodnej dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára medzi Poľskom a Slovenskom 18. septembra 2015 v Gdyni.
Foto: TASR/Martin Baumann


Dopravné obmedzenie v bratislavských Krasňanoch. Kadnárová ulica je v súčasnosti neprejazdná, dôvodom je prepadnutie časti vozovky. Cesta je poškodená v mieste križovatky Kadnárovej ulice s Černockého. Na snímke pohľad na prepadnutú vozovku.
Foto: TASR/Štefan Puškáš


Na snímke polícia, vyšetrovatelia a záchranári skúmajú spadnutý vrak vrtuľníka Leteckej záchrannej služby Air Transport Europe v rokline Prielomu Hornádu v Slovenskom raji v Hrabušiciach 18. júla 2015
Foto: TASR/Oliver Ondráš


Futbalisti AS Trenčín oslavujú titul po zápase 32. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - MŠK Žilina, 23. mája 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Pohľad na ohňostroj počas novoročných osláv 1. januára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok