Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

GÁBOR GÁL: V koalícii komunikujeme, dúfam, že to tak bude aj naďalej

Gábor Gál (MOST-HÍD) Foto: TASR

Na margo dnešného predsedníctva SNS, ktoré by malo dať odpoveď, ako budú národniari v politike pokračovať, Gál povedal, že v Moste-Híd z toho nie sú v napätí.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Poslanecké grémium bolo napriek kríze v koalícii bezproblémové a riešili sa len oslavy 25. výročia prijatia ústavy. Novinárom to dnes povedal šéf poslaneckého klubu koaličnej strany Most-Híd Gábor Gál.

"Komunikujeme, robíme na zákonoch a dúfam, že to bude tak pokračovať aj ďalej. Verím, že v koalícii bude konsenzus. Nežijeme však v sterilnom svete, môžu byť stále nejaké sváry a nedorozumenia," priznal.

Na margo dnešného predsedníctva SNS, ktoré by malo dať odpoveď, ako budú národniari v politike pokračovať, Gál povedal, že v Moste-Híd z toho nie sú v napätí. "Bolo by lepšie pre krajinu, keby tieto problematické veci neboli, ale to prináša sám život," dodal.

Predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák na margo predsedníctva svojej strany povedal, že sa bude diskutovať a všetky možnosti sú otvorené. "Uvidíme, aký bude názor členov," avizoval s tým, že v poslaneckom klube SNS sú rôzne názory na zotrvanie národniarov v koalícii. Uistil však, že líder strany Andrej Danko má podporu predsedníctva.

Podpredseda SNS Anton Hrnko na margo zotrvania strany v koalícii vyhlásil, že na to svoj názor má, ale prezradí ho až po predsedníctve. "Môj názor je taký, aký je," podotkol.

Koaličnú krízu na grémiu necítila ani predsedníčka poslaneckého klubu opozičnej SaS Natália Blahová. "Diskutovalo sa pracovne, atmosféra bola ku podivu veľmi príjemná. Vôbec nebolo vidieť koaličnú krízu," dodala.