Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

GAŠPAR: Sviatky poznačili opatrenia v súvislosti s hrozbami terorizmu

Prezident Policajného zboru (PZ) Slovenskej republiky Tibor Gašpar. Foto: TASR/Vladimír Benko, MV SR

Vianočným želaním policajného šéfa je, aby sa nevyskytli žiadne mimoriadne udalosti a prijaté bezpečnostné opatrenia tak plnili len preventívnu funkciu.

Bratislava 26. decembra (TASR) – Policajný prezident Tibor Gašpar bude už tradične tráviť vianočné sviatky doma s rodinou. Pre TASR však uviedol, že tohtoročné Vianoce budú poznamenané opatreniami, ktoré polícia prijala v súvislosti s teroristickými hrozbami.

„Mrzí ma, že opatrenia zasiahnu aj do života mnohých policajtov, ktorí budú musieť zostať počas sviatkov v službe,“ povedal.

Policajný prezident zvyčajne trávi sviatky doma v kruhu rodiny. „Snažím sa zvoľniť a užiť si rodinnú atmosféru. Vzhľadom na náročné pracovné tempo a množstvo povinností počas roka budem rád, keď budú sviatky pokojné a telefón bude zvoniť čo najmenej,“ doplnil.

Vianočným želaním policajného šéfa je, aby sa nevyskytli žiadne mimoriadne udalosti a prijaté bezpečnostné opatrenia tak plnili len preventívnu funkciu.

„Počas dovolenky medzi sviatkami sa chystám navštíviť rodičov, ktorí žijú v Kežmarku. Dúfam, že mi pracovné povinnosti umožnia stráviť s nimi pár dní,“ dodal.

Policajný prezident Gašpar nedovolenkuje v zahraničí. Chce byť k dispozícii pre prípad nutnosti riešiť aj v tomto období neodkladné záležitosti. „Rád by som ľudí ubezpečil, že polícia vykonáva všetko pre to, aby obmedzila potenciálne riziká a bezpečnosť bola zachovaná v čo najvyššej miere,“ uzavrel.