Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Generálna prokuratúra odstúpila trestné oznámenie ministra V. Čisláka

Na snímke minister zdravotníctva SR Viliam Čislák Foto: TASR - Jakub Kotian

Čislákovi sa v súvislosti s výpoveďami zdravotných sestier nepáčili tvrdenia sesterskej komory a odborov o ohrození starostlivosti pre vyše milión pacientov.

Bratislava 23. februára (TASR) – Generálna prokuratúra (GP) SR odstúpila trestné oznámenie ministra zdravotníctva SR Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD) pre šírenie poplašnej správy v súvislosti s vyjadreniami sestier o ohrození zdravotnej starostlivosti. TASR o tom informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

"Trestné oznámenie ministra zdravotníctva SR Viliama Čisláka, ktoré bolo doručené na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky dňa 3. 2. 2016, bolo dňa 9. 2. 2016 odstúpené na Krajskú prokuratúru v Bratislave na ďalší postup," uviedla Predajňová pre TASR.

Čislák informoval o podaní 1. februára tohto roka. V súvislosti s výpoveďami zdravotných sestier sa mu totiž nepáčili tvrdenia sesterskej komory a odborov o ohrození starostlivosti pre vyše milión pacientov. Deklaroval, že zdravotná starostlivosť je zabezpečená.

"Podal som trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy na všetkých tých, ktorí tieto správy v posledných piatich dňoch šírili," povedal vtedy Čislák.

Na ohrozenie starostlivosti v tom čase viackrát upozornila aj šéfka sesterských odborov Monika Kavecká, trestné oznámenie malo spomínať viaceré jej výroky.