Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

Generálna riaditeľka S. Stasselová je členkou riadiaceho výboru IFLA

Na snímke generálna riaditeľka Univerzitnej knižnice v Bratislave Silvia Stasselová počas príhovoru. Foto: TASR/Martin Baumann

IFLA je globálnym hovorcom knihovníckej komunity a určuje trendy rozvoja knižníc a ich služieb na celom svete.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Generálna riaditeľka Univerzitnej knižnice Bratislava (UKB) Silvia Stasselová sa stala členkou celosvetového riadiaceho výboru Medzinárodnej federácie knižničných asociácií a inštitúcií (IFLA). "Slovenské a predtým československé knihovníctvo získalo takúto pozíciu vôbec prvýkrát v histórii," upozornila UKB.

Menovanie Stasselovej sa odohralo na záver svetového kongresu IFLA na konci augusta v holandskom Rotterdame. "Dostala mandát na obdobie 2023 - 2025," dodáva UKB, pripomínajúca aj to, že Stasselová bola jedinou kandidátkou z regiónu strednej a východnej Európy.

Šéfka UKB pôsobí v medzinárodných orgánoch IFLA od roku 2007, keď bola zvolená do výboru sekcie pre manažment knihovníckych združení. Medzi 12 kandidátov na pozíciu v riadiacom výbore IFLA bola nominovaná na jar tohto roku.

IFLA je globálnym hovorcom knihovníckej komunity a určuje trendy rozvoja knižníc a ich služieb na celom svete. UKB v Bratislave je jej dlhoročným inštitucionálnym členom.