Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Generálny biskup prijal hostí z Rakúska a odovzdal im pamätné medaily

Generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku Miloš Klátik. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Okrem rakúskeho veľvyslanca Klátik privítal v modlitebni GBÚ aj superintendenta diecézy Burgenland Manfreda Kocha a zborového farára cirkevných zborov Nickelsdorf a Deutsch Jahrndorf Sönkeho Frosta.

Bratislava 1. júna (TASR) - Generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik prijal v týchto dňoch na pôde Generálneho biskupského úradu (GBÚ) ECAV v Bratislave návštevu z Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Rakúsku i rakúskeho veľvyslanca na Slovensku Helfrieda Carla.

Okrem rakúskeho veľvyslanca Klátik privítal v modlitebni GBÚ aj superintendenta diecézy Burgenland Manfreda Kocha a zborového farára cirkevných zborov Nickelsdorf a Deutsch Jahrndorf Sönkeho Frosta. Dnes o tom informoval tajomník GBÚ ECAV pre zahraničie Samuel Miško.

Generálny biskup Klátik odovzdal hosťom v prítomnosti zamestnancov GBÚ pamätné medaily udeľované pri príležitosti 500. výročia reformácie osobnostiam ECAV na Slovensku, ale aj zástupcom partnerských cirkví za dobrú spoluprácu a podporu ECAV na Slovensku a šírenie jej dobrého mena a za spoluprácu pri šírení kresťanských hodnôt v spoločnosti.

Veľvyslanec Helfried Carl v príhovore poďakoval za vyznamenanie a zdôraznil význam cirkvi pre spoločnosť i dôležitosť šírenia kresťanských hodnôt nielen na Slovensku, ale i v Rakúsku.

Superintendent Manfred Koch pri poďakovaní vyzdvihol dobrú cezhraničnú spoluprácu ECAV na Slovensku a ECAV v Rakúsku, ako aj spoluprácu partnerských gymnázií v Oberschutrene a v Banskej Bystrici.

Farár Sönke Frost poďakoval za vyznamenanie a priblížil situáciu vo svojich cirkevných zboroch, kde v posledných rokoch pozoruhodne stúpa počet prisťahovalcov zo Slovenska. Pozitívne hodnotil integráciu Slovákov a zdôraznil dôležitosť spolupráce cirkevných zborov s miestnou samosprávou, uviedol Samuel Miško.