Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Generálny riaditeľ SACR Peter Belinský sa rozhodol skončiť vo funkcii

Nový generálny riaditeľ SACR teraz vzíde z výberového konania. Najprv budúci minister dopravy vymenuje Radu SACR, ktorá bude zložená z odborníkov z oblasti cestovného ruchu.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Peter Belinský sa dnes rozhodol skončiť vo funkcii. Ohlásil to na dnešnej bilančnej tlačovej konferencii v Bratislave, kde zhodnotil svoje 19-mesačné pôsobenie na poste šéfa SACR.

"Po dohode s ministrom dopravy Jánom Figeľom (KDH) som sa rozhodol, že končím v pozícii generálneho riaditeľa," uviedol Belinský. Ako ďalej dodal, jeho misia na odblokovanie politiky v SACR je na konci. "Po ťažkom období si pôjdem teraz najprv oddýchnuť. Určite však cestovný ruch neopustím," priblížil Belinský svoje ďalšie pôsobenie.

Nový generálny riaditeľ SACR teraz vzíde z výberového konania. Najprv budúci minister dopravy vymenuje Radu SACR, ktorá bude zložená z odborníkov z oblasti cestovného ruchu. Tí budú následne schvaľovať nomináciu ministra na post šéfa agentúry. Poverenie na vedenie SACR do výberového konania má František Stano, súčasný zástupca generálneho riaditeľa SACR.

Stano sa pred nástupom do SACR profesionálne venoval rozvojovým projektom v Bratislave a v širšom regióne medzi Bratislavou a Viedňou. Od roku 1995 pracoval ako manažér v nadnárodných spoločnostiach a vo verejnej správe. Je poslancom Bratislavského samosprávneho kraja a pôvodným povolaním je lekár.

Odchádzajúci riaditeľ Belinský vyštudoval Vysokú školu dopravy a spojov v Žiline a po ukončení postgraduálu pôsobil v oblasti marketingu, obchodu a riadenia ľudských zdrojov. Je členom Predsedníctva KDH.