Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun bol ubytovaný v hoteloch skupiny BHP

Foto: Best Hotel Properties

V hoteloch z portfólia skupiny Best Hotel Properties, a.s., bol počas uplynulých dní ubytovaný vzácny hosť – generálny tajomník Organizácie spojených národov (OSN) Pan Ki-mun.

Štrbské Pleso 20. októbra (OTS) - Víkend strávil vo Vysokých Tatrách, ubytovaný bol v prezidentskom apartmáne Grand Hotela Kempinski High Tatras. V sobotu večer mal súkromný program a absolvoval večeru v tradičnej tatranskej kolibe. V nedeľu sa vyviezol spolu s ministrom zahraničných vecí SR Miroslavom Lajčákom na Lomnický štít, pozrel si aj historické mesto Levoča a Spišský hrad. Návšteva Tatier vyvrcholila v nedeľu večer spoločnou večerou s prezidentom SR Andrejom Kiskom, na ktorého pozvanie najvyšší predstaviteľ OSN prišiel na Slovensko.

„Sme nesmierne radi, že sme mohli hostiť generálneho tajomníka OSN a jeho delegáciu. Počas jeho pobytu bol ubytovaný v prezidentskom apartmáne a nemal žiadne špeciálne požiadavky,“ povedala generálna riaditeľka Grand Hotela Kempinski High Tatras Kathrin Noll.

Počas nedeľnej večere mu tím kuchárov pod vedením šéfkuchára Tomáša Tejbusa pripravil špeciality pozostávajúce aj s lokálnych surovín. „Servírovali sme filet z údeného pstruha s listovým šalátom a kaviárom, sladko-kyslú hubovú polievku s čerstvým kôprom a baby zemiačikmi,“ priblížil Tomáš Tejbus a dodal, že hlavný chod boli pečené prsia z kukuričného kuriatka s grilovanou zeleninou a zemiakovým pyré s čerstvým petržlenom.

V nedeľu večer sa delegácia presunula do Bratislavy, kde bol Pan Ki-mun ubytovaný v prezidentskom apartmáne Grand Hotela River Park Bratislava. „Generálny tajomník OSN nemal žiadne špeciálne požiadavky a anglické raňajky si doprial dokonca s ostatnými hosťami v hotelovej reštaurácii,“ povedal generálny riaditeľ Grand Hotela River Park Rudolf Križan.