Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

M. GLVÁČ: Celý poslanecký klub Smeru-SD stojí za R. Kaliňákom

Martin Glváč Foto: TASR/Martin Baumann

Na rokovaní klubu boli aj premiér a predseda strany Robert Fico a Kaliňák, k novinárom však neprišli.

Bratislava 16. júna (TASR/Teraz.sk) - Všetkých 49 poslancov Smeru-SD stojí za ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD). Po dnešnom rokovaní poslaneckého klubu najsilnejšej vládnej strany to novinárom povedal jeho šéf Martin Glváč. Na rokovaní klubu boli aj premiér a predseda strany Robert Fico a Kaliňák, k novinárom však neprišli.

"Po tom, čo sme si ho vypočuli a videli dôkazy, aké nám predložil, považujeme v danom momente túto kauzu za mediálnu a veľmi spolitizovanú," povedal Glváč. Na otázku, prečo pri kauze CT funkcionári Smeru-SD pri podozreniach odstupovali a teraz sa nič podobné nechystá, Glváč odvetil, že keby vedeli, ako to vtedy bolo, nikdy by nebol zvolený takýto postup. "Bolo to vtedy osobné rozhodnutie Pavla Pašku (Smer-SD) a dnes by som bol prvý, kto by ho odhováral, keby boli známe skutočnosti, ako sú známe dnes," deklaroval Glváč na margo prípadu poslanca Alana Suchánka (OĽaNO-NOVA), ktorý na kauzu CT upozornil.



Glváč trvá na tom, že Kaliňák nikdy nezasahoval do vyšetrovania. "To nám aj dokázal. Pána Bašternáka nevidel možno štyri roky. Ukázal nám bankové účty a mne a našim kolegom to momentálne stačí," uistil. Glváč zároveň priznal, že aj on podnikateľa Ladislava Bašternáka pozná. "Veľakrát som ho stretol na Donovaloch," uviedol s tým, že nemajú nijaký vzťah a nevie, kedy sa naposledy videli.

Koalícia chce podľa jeho slov pripraviť súbor opatrení, aby sa do budúcna takéto pochybnosti neobjavovali. "Podozrenia môžu byť vždy, ale nemožno robiť procesy tak, že médiá a opozícia sú zároveň vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia. Musíme veriť orgánom činným v trestnom konaní" zdôraznil Glváč.



Na margo pochybností koaličných partnerov Smeru-SD o tomto prípade Glváč podotkol, že "ak to boli také pochybnosti, aké boli údajne v klube Smeru-SD, tak musím o nich pochybovať aj ja".