Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Rok vo funkcii ministra bol podľa Glváča celkom náročný

Martin Glváč Foto: TASR/Martin Baumann

Do roku 2016 plánuje rezort obrany vyzbrojiť armádu novými obrnenými vozidlami.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Minister obrany Martin Glváč považuje svoje ročné pôsobenie v úrade ako celkom náročné. Poznamenal, že aj napriek zníženému rozpočtu na obranu zaznamenal niekoľko úspechov. Povedal to po dnešnom rokovaní vlády.

"Podarilo sa nám zachrániť niektoré veci tesne pred krachom, či už to boli VOP Nováky, LOT a VOP Trenčín," povedal minister. V týchto podnikoch sa snažili najmä o udržanie zamestnanosti. "Napriek zníženému rozpočtu sme zdvojnásobili percento do výzbroje a to, myslím si, že sú najlepšie ukazovatele, ktoré sa dajú porovnávať s minulým rokom," dodal Glváč.

Do roku 2016 plánuje ministerstvo vyzbrojiť armádu novými obrnenými vozidlami. "Obmenili sme lietadlá, a samozrejme, rokujeme o tom, ako bude naše letectvo vyzerať po roku 2016," doplnil minister plány na najbližšie obdobie. Avizoval aj prípravu novely zákona o službe profesionálnych vojakov, ktorá podľa neho umožní zamestnať v rezorte obrany aj ľudí, ktorí sú v evidencii úradov práce. Dodal, že pôjde najmä o služby v rámci stráženia.