Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Gombita: Nedokážem si predstaviť nechať človeka v jeho utrpení

Na snímke kňaz a riaditeľ neziskovej organizácie Oáza Peter Gombita si preberá Pribinov kríž III. triedy za mimoriadne zásluhy o sociálny rozvoj Slovenskej republiky počas udeľovania štátnych vyznamenaní osobnostiam z rôznych oblastí spoločenského života pri príležitosti 31. výročia vzniku Slovenskej republiky v priestoroch Slovenskej filharmónie 14. januára 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Gombita si štátne vyznamenanie za mimoriadne zásluhy o sociálny rozvoj Slovenskej republiky váži, ale neberie to ako odmenu za pomoc núdznym.

Bratislava 15. januára (TASR) - Nechať človeka v utrpení si nedokážem predstaviť. Uviedol to kňaz a riaditeľ neziskovej organizácie Oáza Peter Gombita, ktorý je čerstvým držiteľom štátneho vyznamenania Pribinov kríž III. triedy.

"Nemôžeme nechať ľudí, ktorým sa nedarí, ktorí sú psychicky či fyzicky slabší, pretože nebudeme šťastní my, ktorí sme bohatší či úspešnejší," skonštatoval.

Gombita si štátne vyznamenanie za mimoriadne zásluhy o sociálny rozvoj Slovenskej republiky váži, ale neberie to ako odmenu za pomoc núdznym. "To, čo robím, ma veľmi nabíja, mení to môj život a robí ho šťastnejším a krajším," uzavrel.