Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

O sťažnostiach obvinených z akcie Vírus zatiaľ prokurátor nerozhodol

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Sťažnosti obvinených s vyšetrovacím spisom boli predložené dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry koncom januára 2024.

Bratislava 6. marca (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zatiaľ nerozhodol o sťažnostiach obvinených z vlaňajšej policajnej akcie Vírus. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

"Obvineným osobám, ktoré podali sťažnosť voči uzneseniu o vznesení obvinenia, a ich obhajcom vyšetrovateľ umožnil nahliadnuť do spisu a zároveň im vyhotovil fotokópie na účely odôvodnenia sťažností," priblížila hovorkyňa.

Sťažnosti obvinených s vyšetrovacím spisom boli predložené dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry koncom januára 2024. "V súčasnosti prokurátor študuje predložený spisový materiál a odôvodnenia sťažností," dodala.

Národná kriminálna agentúra obvinila v rámci vlaňajšej septembrovej policajnej akcie Vírus 16 fyzických a dve právnické osoby. Okrem iných obvinila bývalých riaditeľov Vojenského spravodajstva Ľubomíra S. a Jána B. i exšéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja Martina K.

Prípad sa týka podozrení z predražených zákaziek pre Vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020. Spôsobená škoda mala byť vo výške najmenej 74 miliónov eur.