Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

GP nariadila vziať návrh na dohodu o vine a treste policajtov

Budova Generálnej prokuratúry Foto: TASR/Michal Svítok

Prokuratúra tak reagovala na nesúhlas opozičnej strany SaS s postupom prokurátora, ktorý akceptoval dohodu s obvinenými bývalými príslušníkmi Policajného zboru.


Bratislava 12. júla (TASR) - Generálna prokuratúra Slovenskej republiky (GP SR) nepotrebuje politické vyhlásenia strany Sloboda a solidarita (SaS) na to, aby plnila svoju právomoc vo vzťahu k podriadeným prokurátorom. TASR o tom informovala hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

Prokuratúra tak reagovala na nesúhlas opozičnej strany SaS s postupom prokurátora, ktorý akceptoval dohodu s obvinenými bývalými príslušníkmi Policajného zboru. Tí na videozázname z policajného zásahu kopú do dievčaťa, ktoré predtým počas naháňačky postrelili.

"V trestnej veci obvinených Jána U. a spol., bývalých príslušníkov Policajného zboru, ktorí mali 30. júna s prokurátorom Okresnej prokuratúry Trnava uzavrieť dohodu o vine a treste, si GP SR na základe medializovaných informácií ihneď, 10. júla, vyžiadala vyšetrovací spis na preskúmanie zákonnosti a primeranosti dohody o vine a treste," uviedla prokuratúra.

GP SR po dnešnom doručení vyšetrovacieho spisu uložila podriadenému prokurátorovi vziať návrh na schválenie dohody o vine a treste z Okresného súdu Trnava späť. "Po preskúmaní trestnej veci GP SR rozhodne o ďalšom zákonnom postupe," dodala hovorkyňa. Zároveň uviedla, že vyhlásenia poslancov SaS považuje GP SR za "kopanie do otvorených dverí" a "politizáciu trestnej veci."