Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

GP: V kauze exšéfa VšZP má ísť o úplatky minimálne 160.000 eur

Na snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP). Foto: TASR - Pavol Zachar

K trestnému činu malo dôjsť od novembra 2016 do bližšie nezistenej doby v štvrtom kvartáli roku 2017. Išlo o úplatky v celkovej minimálnej výške 160.000 eur, podotkla hovorkyňa.

Bratislava 22. decembra (TASR) - V korupčnej kauze obvineného exšéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Miroslava K. má ísť o úplatky v minimálnej výške 160.000 eur. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

"K trestnému činu malo dôjsť od novembra 2016 do bližšie nezistenej doby v štvrtom kvartáli roku 2017. Išlo o úplatky v celkovej minimálnej výške 160.000 eur," podotkla hovorkyňa.

Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že za korupčné trestné činy bolo vznesené obvinenie dňa 20. decembra 2023 "osobe M. K. (za pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku) a R. B. (za pokračovací zločin podplácania)".

Z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru doplnili, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou tri osoby. "Vzhľadom na skutočnosť, že prípravné konanie je v zmysle príslušných ustanovení Trestného poriadku konaním neverejným, nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie o stave prebiehajúceho vyšetrovania," doplnili.

V súčasnosti generálny tajomník služobného úradu ministerstva školstva Miroslav K. považuje obvinenie za úplne absurdné a vymyslené. Avizoval, že sa bude voči obvineniu brániť. Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) reagoval, že naďalej má jeho dôveru.