Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

GP SR získala nenávratný finančný príspevok vo výške 13,5 mil. eur

Šéf GP SR Jaromír Čižnár Foto: TASR/Michal Svítok

Nové funkčné riešenie nahradí súčasné služby prokuratúry a jej registra trestov a zvýši komfort a dostupnosť elektronických služieb.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Nenávratný finančný príspevok vo výške 13,5 milióna eur získala Generálna prokuratúra SR (GP SR) z Operačného programu Informatizácia spoločnosti financovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Na zrealizovanie aktivít národného projektu s názvom "Elektronické služby Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky" uzavrel zmluvu s GP SR sprostredkovateľský orgán Ministerstva financií Slovenskej republiky pre Operačný program Informatizácia spoločnosti (OPIS). TASR o tom dnes informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Realizácia projektu umožní mimo iného zjednodušenie administratívy pre životné situácie občana dosiahnutím vydávania elektronického odpisu údajov z informačného systému Registra trestov Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky pre oprávneného občana, napojenie na vybrané justičné systémy členských štátov Európskej únie s elektronickou výmenou dokumentov a proaktívne informovanie zúčastnenej osoby o stave konania v konkrétnej veci na prokuratúre.

Nové funkčné riešenie nahradí súčasné služby prokuratúry a jej registra trestov a zvýši komfort a dostupnosť elektronických služieb. Sprístupní elektronické služby a zvýši využiteľnosť elektronických služieb na strane žiadateľov.

Cieľom projektu je zabezpečiť lepšiu informovanosť osôb zúčastnených v rámci konania na prokuratúre, vybudovanie a sprístupnenie elektronických služieb, zefektívnenie a zvýšenie kvality a dostupnosti poskytovania služieb prokuratúrou. V rámci projektu dôjde k vytvoreniu a nasadeniu informačného systému prokurátorskej agendy a registra trestov, ako aj k jeho prepojeniu s Ústredným portálom verejnej správy, dodala okrem iného hovorkyňa generálnej prokuratúry.