Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

GPSR nemá údaje o majetkových pomeroch rodinných blízkych prokurátorov

Budova Generálnej prokuratúry SR. Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

Podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová upozornila, že syn šéfa trebišovskej prokuratúry podniká s Antoninom Vadalom.

Bratislava 28. februára (TASR) - Generálna prokuratúra SR nedisponuje informáciami o majetkových pomeroch rodinných príslušníkov prokurátorov (okrem manželov a manželiek prokurátorov), ani o aktivitách rodinných príslušníkov prokurátorov. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

"Generálna prokuratúra SR dôsledne vyhodnotí a zanalyzuje mediálne informácie o údajných aktivitách rodinných príslušníkov konkrétneho prokurátora. V nadväznosti na to GP SR preskúma všetky do úvahy prichádzajúce trestné veci evidované na všetkých prokuratúrach na Slovensku a to podľa jediného lustračného  kritéria – meno a priezvisko medializovanej osoby. A to vrátane trestných vecí údajne dozorovaných Františkom Bickom, prokurátorom Okresnej prokuratúry Trebišov,"
zdôraznila Predajňová.


Podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) v stredu upozornila, že syn šéfa trebišovskej prokuratúry podniká s Antoninom Vadalom.

"Sú spolu v siedmich firmách. On vystupuje ako správca niečoho, čo nazývajú VADALA GROUP, lebo viete, že Vadalovci majú veľmi veľa firiem. Samotný šéf okresnej prokuratúry je krstným otcom detí podnikateľa, ktorý bol odsúdený, aj keď nie ešte právoplatne, na 11 rokov väzenia za podvody pri získavaní dotácií z Poľnohospodárskej platobnej agentúry. Poľnohospodárska platobná agentúra bola práve tou, na ktorú sa sústredil celý klan Talianov z Kalábrie," povedala Nicholsonová.