Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Grant vo výške 80.000 eur podporí 12 projektov na rozvoj cyklodopravy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výzvu vyhlásil v marci Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis ako reakciu na neustále rastúcu popularitu cyklistiky na Slovensku.

Bratislava 6. mája (TASR) - Nová regionálna cyklotrasa, nabíjacie stanice pre elektrobicykle, kilometre nového značenia aj bezplatná požičovňa bicyklov. I tieto projekty podporia z grantovej výzvy Ekoobec 2021, zameranej na rozvoj cyklodopravy.

Výzvu vyhlásil v marci Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis ako reakciu na neustále rastúcu popularitu cyklistiky na Slovensku. „Do výzvy sa prihlásilo spolu 48 projektov, z ktorých odborná porota vybrala 12 najlepších. Celková prerozdelená suma dosahuje 80.000 eur,“ informovala o tom PR manažérka Nadácie Pontis Zuzana Schaleková.

Manažérka Slovenských elektrární pre komunikáciu a udržateľný rozvoj Oľga Baková priblížila, že podporené projekty sa týkajú napríklad cyklocesty, ktorá prepojí Tlmače, Rybník, Čajkov a Novú Dedinu v Štiavnických vrchoch. Na cyklotrase Nitra – Vráble vznikne aleja s 200 ovocnými stromami a v Trstenej bezplatná požičovňa bicyklov a elektrobicyklov pre tých, ktorým zdravotné alebo ekonomické prekážky bránia využívať možnosti cyklotrás.

Zoznam všetkých schválených projektov možno nájsť na webe Nadácie Pontis.