Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Gy. Bárdos verí, že na novú hlavu štátu budú všetci hrdí

Na snímke kandidát na prezidenta SR Gyula Bárdos si preberá hlasovací lístok v prvom kole voľby prezidenta SR vo volebnej miestnosti v Senci 15. marca 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Kandidát Gy. Bárdos oslavuje dnes svoje narodeniny.

Senec 15. marca (TASR) - Prezidentský kandidát Gyula Bárdos odovzdal dnes svoj hlas vo voľbách hlavy štátu v Senci, v mieste trvalého bydliska. Do volebnej miestnosti v Základnej škole s vyučovacím jazykom maďarským Alberta Molnára Szencziho prišiel sám. Podľa jeho slov rodinní príslušníci majú povinnosti, k urnám pôjdu v popoludňajších hodinách.

"Dúfam, že túto funkciu bude zastávať zvolená osobnosť tak, že všetci občania Slovenskej republiky, bez rozdielu národnosti, budú hrdí na to, že hlava štátu zastupuje ich záujmy," zdôraznil Bárdos. Podľa jeho slov k urne prišiel s dobrým pocitom. Má radosť aj z toho, že je prvým prezidentským kandidátom maďarskej národnosti, pričom reprezentuje nielen maďarskú komunitu, ale všetkých predstaviteľov menšín, ako aj všetkých demokraticky zmýšľajúcich ľudí.



"Pre Maďarov je dnešný deň aj sviatkom revolúcie. Dúfam, že tento deň bude po týchto voľbách revolučný aj pre občanov Slovenska. Očakávam, že v deň mojich narodenín dostanem pekný darček, a to dobrý výsledok," uviedol. Dodal, že na výsledky bude čakať v centrále Strany maďarskej komunity v Bratislave.