Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Haščák tvrdí, že k vyšetrovaniu kauzy Gorila sa nikdy nevyjadroval

Na snímke partner investičnej skupiny Penta Jaroslav Haščák Foto: TASR/Martin Baumann

Reagoval tak na slová poslanca Daniela Lipšica, ktorý mal podľa neho povedať, že Haščák verejne rozpráva, že sa vyšetrovania neobáva, lebo má vopred informácie, aké úkony budú urobené.

Bratislava 29. mája (TASR) - Podnikateľ Jaroslav Haščák tvrdí, že sa nikdy k vyšetrovaniu kauzy Gorila nevyjadroval a ani sa k nemu nemá dôvod vyjadrovať. Reagoval tak na slová poslanca Daniela Lipšica, ktorý mal podľa neho povedať, že Haščák verejne rozpráva, že sa vyšetrovania neobáva, lebo má vopred informácie, aké úkony budú urobené. Konštatuje sa to v stanovisku, ktoré TASR zaslal Gabriel Tóth zo spoločnosti Penta Investments.

Lipšic toto tvrdenie podľa podnikateľa uvádza ako fakt, pričom ani nespresnil, kde ho mal konkrétne predniesť. "Verejne preto vyhlasujem, že poslanec Lipšic je klamár. Klamár, ktorý obzvlášť o mne klame rád, vypočítavo a na efekt. V jeho výroku je pravdivé iba to, že som podnikateľ a že sa vyšetrovania Gorily naozaj nebojím," konštatuje sa v stanovisku.

Haščák tvrdí, že s vyšetrovacím tímom spolupracuje, keďže ako svedok sa žiadnemu výsluchu nevyhýbal a sprístupnil mu všetky informácie, o ktoré prejavil záujem. "Tvrdenia Lipšica preto vnímam ako snahu vyvíjať na procesné orgány politický nátlak," píše sa v stanovisku.

Lipšic sa podľa neho rád hrá na bojovníka proti Gorile. "Hoci mohol dávno pred januárom 2012 vyšetrovať kauzu Gorila do sýtosti, majúc všetky právomoci či informácie. Ale vtedy nekonal tak dôsledne, ako dnes s krikom žiada od iných," dodáva Haščák.