Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Hasiči mali pre počasie desiatky výjazdov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Najčastejšie (15) zasahovali v Žilinskom kraji, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru

Bratislava 26. júna (TASR) - Hasiči mali v dôsledku búrok a silného vetra od sobotného (25.6.) večera vyše 50 výjazdov. Najčastejšie (15) zasahovali v Žilinskom kraji, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči podľa jej slov pomáhali s odstraňovaním spadnutých stromov na vozovku a elektrické vedenia, odčerpávali vodu zo zatopených domov. "V jednom prípade hasiči monitorovali rodinný dom po zásahu bleskom. Pri niekoľkých udalostiach hasiči stále zasahujú," priblížila.

V Banskobystrickom kraji hasiči zasahovali pri desiatich udalostiach, v Bratislavskom pri ôsmich, v Trnavskom a Košickom kraji bolo sedem zásahov. "Najmenej technických výjazdov vykonali príslušníci v Trenčianskom a Nitrianskom kraji, v Prešovskom kraji v súvislosti s poveternostnou situáciou hasiči nezasahovali," doplnila Farkasová.

V Rači horelo

Škody za 90.000 eur si vyžiadal sobotný (25.6.) požiar na železničnej stanici Východná v Bratislave - Rači. Viac ako 25 hasičom sa ho podarilo dostať pod kontrolu krátko pred polnocou, pričom prvé hlásenie dostali o 19.45 h. TASR o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Na mieste požiaru zasahovali hasiči s desiatimi kusmi hasičskej techniky. Požiar poškodil strechu bývalého rušňového depa. Príčinou vzniku požiaru bolo samovznietenie horľavých materiálov a vyššia teplota okolitého prostredia. Pri požiari sa nikto nezranil. Majiteľom budovy sú Železnice SR.