Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Hasiči riešili mimoriadne situácie, ktoré spôsobil silný vietor

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimir Benko/MV SR

Najvážnejšia situácia je v Žilinskom kraji, kde hasiči zasahovali už viac ako 40-krát, a to najmä v okresoch Čadca, Námestovo, Liptovský Mikuláš a v meste Žilina.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Silný vietor zamestnáva od skorého rána hasičov na celom Slovensku. "Od 6.00 h vykonali v súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou už 80 výjazdov, pričom pri desiatkach z nich stále zasahujú," informovala TASR Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči pomáhajú najmä pri popadaných stromoch na cestách a zaparkovaných vozidlách. "Najvážnejšia situácia je v Žilinskom kraji, kde hasiči zasahovali už viac ako 40-krát, a to najmä v okresoch Čadca, Námestovo, Liptovský Mikuláš a v meste Žilina," priblížila Farkasová.

V Trnavskom kraji boli hasiči v súvislosti s vetrom vyslaní k 11 prípadom, v Trenčianskom kraji zasahovali osemkrát a v Bratislavskom šesťkrát. Farkasová upozornila aj na to, že v Prešovskom kraji znemožnili popadané stromy priechodnosť cesty prvej triedy v okrese Poprad v smere z Tatranskej Javoriny k hraniciam s Poľskom. "Na niekoľkokilometrovom úseku popadali stromy, pričom nedošlo k žiadnym zraneniam," uviedla.