Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

POMOHLI BY DAŽDE: Hasiči stále dohášajú lokálne ohniská

Ilustračné foto. Foto: OS HaZZ Poprad

Situáciu monitorovali aj počas v noci.

Kežmarské Žľaby 8. mája (TASR) – Hasiči sú aj počas utorka v lokalite Kežmarské Žľaby vo Vysokých Tatrách na miestach, kde vo štvrtok (3.5.) vypukol lesný požiar. Dohášajú lokálne ohniská.

"Požiar sa ďalej nerozšíril. Je to koreňový systém, takže vždy, keď niečo zafúkne, tak pod zemou to je nekontrolovateľné," vysvetlil pre TASR dôvody stáleho nasadenia operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

Ako ďalej uviedol, situáciu monitorovali aj počas v noci. "Momentálne je na mieste 20 hasičov s desiatimi kusmi techniky," uzavrel.


Prezídium HaZZ ešte v nedeľu (6.5.) podvečer na sociálnej sieti informovalo, že sa hasičom požiar podarilo úplne dostať pod kontrolu. Na mieste zasahovali opäť v pondelok (7.5.) ráno a oheň sa zase objavil popoludní.

Horská záchranná služba vydala v sobotu (5.5.) informáciu, že sú opäť otvorené všetky turistické chodníky, ktoré boli vo Vysokých Tatrách pre lesný požiar dočasne uzavreté.

Požiar, ktorý vypukol vo štvrtok pred 13.00 h, bol lokalizovaný v piatok (4.5.) krátko pred 11.00 h. Oheň zasiahol plochu približne 30 hektárov vo štvrtom a piatom stupni ochrany prírody.