Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Pri páde športového lietadla pri Nitre zahynuli dvaja ľudia

Na snímke malé športové lietadlo, ktoré havarovalo pri obci Podhorany v okrese Nitra v utorok 29. auguta 2023. Foto: FOTO TASR - HaZZ

Pri páde športového lietadla zahynuli dve osoby. Vyslaní záchranári im už nedokázali pomôcť, priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Bratislava/Podhorany 29. augusta (TASR) - Pri páde malého športového lietadla pri obci Podhorany v okrese Nitra zomreli dvaja ľudia. TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

"Pri páde športového lietadla zahynuli dve osoby. Vyslaní záchranári im už nedokázali pomôcť," priblížila Krčová.

K pádu lietadla prišlo v utorok večer. Príčiny zatiaľ nie sú známe. Na miesto nehody smerujú odborníci z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru.


Výberová chronológia leteckých havárií na území SR od roku 2018.



2018



7. júla - Pri Prešove v katastri mesta Veľký Šariš, časť Kanaš havaroval malý vrtuľník. Nehoda si vyžiadala jednu obeť.



2021



27. augusta - V katastri obce Mokrý Háj v okrese Skalica sa zrútilo malé štvormiestne lietadlo. V čase nehody sa v lietadle nachádzali tri osoby, ktoré zasahujúci hasiči našli bez známok života.



2022



26. apríla - Život oboch pilotov si vyžiadala zrážka dvoch vetroňov nad vrchom Končiar v katastri obce Trebostovo v okrese Martin.



12. júna – Pád malého lietadla v okrese Nové Zámky v lokalite Nový Gúg si vyžiadal jednu obeť. Druhá osoba bola v kritickom stave.



7. júla - Malé motorové lietadlo spadlo medzi Cigľom a Lehotou pod Vtáčnikom, okres Prievidza. Podľa polície pilot nebol v ohrození života.



6. septembra - Malé lietadlo spadlo v katastri Petrovíc v okrese Bytča. Pri páde sa zranili dvaja muži.



2023



22. februára - Pri obci Trenčianske Stankovce v okrese Trenčín havarovalo motorové lietadlo, nehodu neprežili štyria ľudia.



18. mája - Malé lietadlo zmizlo z radarov na Orave. Trosky lietadla sa našli na druhý deň v katastri obce Novoť v okrese Námestovo. Pilot nehodu neprežil.



4. júna - Pri Dolnom Hričove spadlo malé lietadlo. Pilot nehodu neprežil.