Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

HaZZ: V strede a na západe SR hasiči počas soboty zasahovali 463-krát

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hasiči pomáhali najmä pri odstraňovaní popadaných či nebezpečne sa nakláňajúcich stromov i telekomunikačných stĺpov, ktoré ohrozovali bezpečnosť na cestách.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Dôsledky nepriaznivého počasia si počas soboty (23. 12.) vyžiadali na strednom a západnom Slovensku 463 zásahov profesionálnych a dobrovoľných hasičov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Bianka Královičová.

"Najviac výjazdov si vyžiadala situácia v Trnavskom a Nitrianskom kraji, kde v oboch prípadoch hasiči zasahovali 95-krát," spresnila.

Na území Bratislavského kraja zasahovali 87-krát, v 72 prípadoch si zásah hasičov vyžiadalo husté sneženie a silný vietor v Trenčianskom kraji. "V Banskobystrickom kraji zaznamenali 60 výjazdov a v Žilinskom 54," doplnila Královičová.

Hasiči pomáhali najmä pri odstraňovaní popadaných či nebezpečne sa nakláňajúcich stromov i telekomunikačných stĺpov, ktoré ohrozovali bezpečnosť na cestách. Odstraňovali aj popadané a poškodené káble elektrického vedenia a zasahovali tiež pri odčerpávaní vody z domov a pivníc. Pomoc hasičov bola potrebná aj pri dopravných nehodách, ku ktorým došlo v dôsledku zasnežených a zľadovatených ciest.