Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Hellebrandt podľa Šimečku vyvodil zodpovednosť za pochybenie

Na snímke Tomáš Hellebrandt (Progresívne Slovensko). Foto: TASR - Jakub Kotian

Líder PS predpokladá, že Hellebrandt sa ešte zrejme vyjadrí k trestnému oznámeniu, ktoré naňho mala podať žilinská nemocnica.

Bratislava 8. februára (TASR) - Bývalý poslanec Národnej rady (NR) SR Tomáš Hellebrandt podľa lídra PS Michala Šimečku vyvodil zodpovednosť vzdaním sa mandátu za pochybenie pri informovaní nemocnice o jeho zdravotnom stave. Šimečka to uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Líder PS predpokladá, že Hellebrandt sa ešte zrejme vyjadrí k trestnému oznámeniu, ktoré naňho mala podať žilinská nemocnica. "Sú veci, ktoré iba on môže povedať," podčiarkol Šimečka. Čo sa týka trestného oznámenia, podľa slov Šimečku sa o tom dozvedeli až z verejného vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Šimečka sa pýta, odkiaľ mal premiér informácie.

Predseda vlády v stredu (7. 2.) na sociálnej sieti uviedol, že PS by malo vysvetliť dôvody vzdania sa mandátu poslanca z hnutia. Uviesť by podľa neho hnutie malo, či to "súvisí s incidentom v nemocnici, pre ktorý na neho nemocnica podala trestné oznámenie".