Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Hitom súkromných osláv sú burgre a pizza

Foto: DajmeJedlo.sk

Donáška jedál v zime rastie – dôvodom sú párty aj chladné počasie

Bratislava 7. decembra (OTS) - Zimná sezóna typická nepríjemným počasím a množstvo večierkov sa odrážajú aj v stravovaní Slovákov. Podľa portálu pre donášku jedál z reštaurácií DajmeJedlo.sk stúpa v novembri a decembri oproti iným mesiacom počet objednávok až o 30 percent.

„Ľudia si objednávajú donášku jedál zo svojich obľúbených reštaurácií v zimných mesiacoch oveľa častejšie. Dôvodom je najmä chladné počasie, keď sa im nechce ísť von z vyhriatych bytov do reštaurácií či do obchodov. Ďalším dôvodom sú spoločenské akcie. Čoraz viac zákazníkov si objednáva jedlo nielen na firemné stretnutia, ale aj na súkromné párty. Zaneprázdnení ľudia, ktorí nestíhajú pripraviť pre svojich hostí pohostenie, donáškou jedla problém vyriešia,“ prezradil Marcel Milo, marketingový manažér DajmeJedlo.sk.

Práve hromadné objednávky pre viac ľudí rastú pred Vianocami o vyše desatinu. Sumy sa začínajú od 30 eur. „Ide o večerné objednávky, z čoho vyplýva, že ku konzumácií sa pridáva aj spoločenský rozmer, či už v pracovnom tíme po skončení pracovného času alebo v domácnostiach,“ dodal Marcel Milo.

A aké jedlo je hitom večierkov? Podľa portálu DajmeJedlo.sk sa v hromadných objednávkach sa najčastejšie objavujú burgre a pizze. „No v poslednom období rastie záujem aj o sezónne špeciality ako napríklad pečená hus či kačka,“ doplnil Marcel Milo.

Počas vianočných a silvestrovských sviatkov však Slováci zostávajú konzervatívni a dávajú priestor výlučne domácej strave.