Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Slovensko

Hlas-SD podporí odvolanie R. Mikulca z funkcie

Na snímke uprostred predseda strany Hlas - SD Peter Pellegrini, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Smer-SD podá v pondelok (14. 2.) návrh na odvolanie Mikulca.

Bratislava 11. februára (TASR) - Mimoparlamentný Hlas-SD podporí návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z dielne opozičného Smeru-SD. Zároveň žiada prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby sa začala zaoberať spravodlivosťou a právnym štátom na Slovensku. Uviedol to predseda Hlasu-SD a nezaradený poslanec parlamentu Peter Pellegrini.

Podľa Pellegriniho je zrejmé, že nastoľovanie spravodlivosti, o ktorej koalícia hovorila pred voľbami, sa zmenilo na politickú pomstu. Tvrdí, že Slovensko zjavne stojí na rázcestí, kde sa rozhoduje, či zostaneme demokratickým štátom alebo diktatúrou pár vyvolených, ktorí budú zneužívať moc. "Je zrejmé, že táto vláda chaosu rezignovala na férovú politickú súťaž a ide jej iba o jedno. Kriminalizovať opozíciu vrátane mojej osoby," poznamenal Pellegrini.

Smer-SD podá v pondelok (14. 2.) návrh na odvolanie Mikulca. Ten podľa šéfa Smeru-SD Roberta Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. Smer-SD chce podať na ministra aj trestné oznámenie.