Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Hlas-SD predkladá zákon o mimoriadnej valorizácii dôchodkov

Na archívnej snímke zo 17. februára 2022 nezaradený poslanec NR SR Peter Pellegrini počas rokovania 55. schôdze Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podpredseda strany Erik Tomáš pokračoval, že novela zákona o sociálnom poistení, ktorú predkladajú, má stanoviť mimoriadnu valorizáciu pre tento rok od 1. mája na úrovni 3,3 %.

Bratislava 23. februára (TASR) - Mimoparlamentný Hlas-SD predkladá zákon o mimoriadnej valorizácii dôchodkov. Vyhlásil to nezaradený poslanec a predseda strany Peter Pellegrini v stredu na tlačovej konferencii.

"Je to niečo, po čom siahli aj iné krajiny okolo nás, "povedal Pellegrini s tým, že ide o takú mimoriadnu valorizáciu dôchodkov, aby dokázal štát reagovať na extrémne zvyšovanie cien a extrémne znižovanie životnej úrovne slovenských seniorov.

Podpredseda strany Erik Tomáš pokračoval, že novela zákona o sociálnom poistení, ktorú predkladajú, má stanoviť mimoriadnu valorizáciu pre tento rok od 1. mája na úrovni 3,3 %. "Takto by celkovo od 1. mája mohli dôchodky porásť o 4,6 %," konštatoval Tomáš. Dodal, že už dlhú dobu sú zmrazené minimálne dôchodky, čo chcú tiež v novele zákona zmeniť. "Chceme, aby v tomto roku boli mimoriadne rozmrazené minimálne dôchodky a chceme ich zvýšiť o 4,62 %," komentoval.