Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Zrušili Termín hlavného pojednávania v prípade expolicajta Ľuboša T.

Ilustračné foto Foto: TASR

Ľuboša T. obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014.

Bratislava 12. júna (TASR) – Okresný súd (OS) Bratislava V zrušil hlavné pojednávanie v prípade bývalého policajta Ľuboša T., ktoré bolo naplánované na utorok 13. júna tohto roka. TASR informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Okresný súd Bratislava V zrušil termín hlavného pojednávania vytýčený na 13. 06. 2017 v trestnej veci obžalovaného Ľ. T. Predmetný trestný spis sa v tomto čase nachádza na Najvyššom súde (NS) SR z dôvodu, že obžalovaný podal návrh na odňatie veci OS Bratislava V a Krajskému súdu v Bratislave a prikázanie veci inému súdu v SR. Podľa informácie z NS SR o tomto návrhu bude Najvyšší súd rozhodovať dňa 13. 06. 2017. Preto OS Bratislava V vytýčený termín musel zrušiť,“ povedal Adamčiak pre TASR.

V januári tohto roka sudkyňa OS Bratislava V odročila hlavné pojednávanie krátko po jeho začiatku pre ďalšiu námietku zaujatosti, ktorú voči nej vzniesol obžalovaný. Na programe mal byť výsluch znalca a ďalších svedkov. Konanie obžalovaného vtedy označila sudkyňa aj za snahu o naťahovanie procesu.

Obžalovaný Ľuboš T. akékoľvek obštrukcie odmietol.

Ľuboša T. obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji 2015 pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša T. prepustili z Policajného zboru v decembri 2014.