Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Hlavné pojednávanie s expolicajtom Jánom K. pokračuje výsluchom svedka

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Podľa obžaloby mal Ján K. od novembra 2019 do marca 2021 prijať od Petra P. alias Tigra hotovosť či mobilný telefón ako protihodnotu za poskytovanie informácií z prostredia NAKA.

Pezinok 14. apríla (TASR) - Proces v prípade obžalovaného expríslušníka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána K. pokračuje výsluchom svedka Romana Staša. Obžalovaný sa ani na piatkové hlavné pojednávanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku nedostavil. Nachádza sa v Bosne a Hercegovine, kde požiadal o azyl. Podozrenia z korupcie a prezrádzania dôverných informácií z prostredia polície v minulosti odmietol.

Podľa obžaloby mal Ján K. od novembra 2019 do marca 2021 prijať od Petra P. alias Tigra hotovosť či mobilný telefón ako protihodnotu za poskytovanie informácií z prostredia NAKA. Petrovi P. mal okrem iného vyzradiť informácie o pripravovaných vyšetrovacích alebo operatívnych úkonoch voči nemu i skupine takáčovcov. Peter P. mal za to obžalovanému zabezpečiť i výmenu kuchynských okien na chate či kúpu a servis auta. Informácie o pripravovaných akciách Očistec či Judáš mal podľa obžaloby poskytnúť Ján K. aj ďalším neoprávneným osobám.