Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Hlavné pojednávanie v korupčnej kauze Štefana Ž. vo štvrtok nebude

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obžalobu na Štefana Ž. podali pre podozrenie z podplácania exšéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernarda Slobodníka, ku ktorému malo dochádzať v období rokov 2016 až 2020.

Bratislava 10. januára (TASR) - Hlavné pojednávanie v korupčnej kauze podnikateľa Štefana Ž. sa vo štvrtok (11. 1.) neuskutoční. Dôvodom je práceneschopnosť obžalovaného. TASR to potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Katarína Kudjáková.

Obžalobu na Štefana Ž. podali pre podozrenie z podplácania exšéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernarda Slobodníka, ku ktorému malo dochádzať v období rokov 2016 až 2020. Ide najmä o skutky nadväzujúce na kauzu Valčeky. Celkovo mal Štefan Ž. podľa obžaloby odovzdať minimálne 85.000 eur. Slobodník sa k trestnej činnosti priznáva.

Protihodnotou za úplatky malo byť podľa obžaloby zabezpečenie beztrestnosti či informácií o trestných konaniach. Obžalovaný Štefan Ž., ktorý má byť v príbuzenskom vzťahu s exministrom hospodárstva Petrom Žigom, vinu odmieta.