Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Hlina založenie vlastnej strany nevylučuje, chce však ostať v OĽaNO

Foto: TASR/Martin Baumann

Poslanec Hlina už dlhodobo presadzuje zmenu Obyčajných ľudí. OĽaNO prirovnáva k rovnici s mnohými neznámymi.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Hoci je opozičný poslanec Alojz Hlina (OĽaNO) odhodlaný hľadať do poslednej chvíle riešenie sporu ohľadne ďalšieho smerovania hnutia Obyčajní ľudia, v hre naďalej ostáva aj jeho vystúpenie z parlamentného klubu matovičovcov. V prípade, že by k tomu došlo, nevylučuje ani takú možnosť, že by si mohol založiť vlastnú stranu.

"Je to jedna z variant, ale v tejto chvíli je ešte stále treba hľadať riešenia. Samozrejme však, musíte mať aj záložný plán B," povedal pre TASR opozičný poslanec na otázku, či prichádza do úvahy vytvorenie vlastnej strany.

Hlina už dlhodobo presadzuje zmenu Obyčajných ľudí. Hnutie je totiž v súčasnosti iba formálnym zoskupením, ktorého členmi sú len štyria poslanci. OĽaNO prirovnáva Hlina k rovnici s mnohými neznámymi, ktoré treba dosádzať.

Líder hnutia Igor Matovič sa však výraznejším zmenám bráni. Odmieta totiž úvahy o tom, že by sa OĽaNO malo stať tradičnou stranou.

"Budem sa snažiť rozprávať a počúvať dokedy sa bude dať, ale samozrejme, keďže život prináša rôzne situácie, tak človek sa musí pripraviť aj na plán B," doplnil Hlina. Dokedy by sa mala táto otázka vyjasniť nespresnil, bude to však podľa neho už "v dohľadnom čase".

Hlina pripúšťal, že si založí vlastnú stranu aj v januári 2011. Vtedy hovoril o subjekte s pracovným názvom "Demokrati stredu - Jeruzalem". Strana mala zaplniť podľa neho absentujúcu silu v strede politického spektra. Nakoniec však k založeniu takéhoto subjektu nedošlo a neskôr Hlina prijal miesto na volebnej listine OĽaNO ako nezávislý kandidát.